fbpx

Review: Swiss Clinic Skin Roller
Laat ik eerst even gezegd hebben dat ik titels als hierboven eigenlijk verafschuw. Sinds een aantal jaar horen dit soort sensatiegerichte clickbait titels erbij, en om eerlijk te zijn ben ik benieuwd of dit jou ook triggert om blogs te gaan lezen. Als je dit leest: welkom, je bent in mijn valletje gelopen! Wat vind ik het leuk dat je komt lezen!

Ik was toevallig al jaaaaaren benieuwd naar microneedling. Alleen heb ik nooit de moeite genomen mij te laten behandelen, of zelf een roller aan te schaffen. Want; het is beiden nogal prijzig! Des te groter was mijn geluk toen LookFantastic.nl mij een exemplaar van the Swiss Clinic toestuurde. Awh yeah, eindelijk aan de slag met zo’n martelwerktuig!

Want, een beetje huiverig was ik toch wel. Voordat ik de roller over mijn huid durfde te halen. Ik durfde het bijvoorbeeld niet te doen op de avond voor een werkdag. Wat als ik als een soort perforator door het leven moest op de werkvloer?! Oke, iets overdreven misschien…

5 dagen later kan ik je mijn ervaring vertellen.
Laat ik beginnen met de claims. Welk effect moet de roller uiteindelijk geven? En hoe krijg je dat voor elkaar met de dermaroller?

Claims
– Je skincare zou beter opgenomen worden (met 300% beter!)
– De roller moet mee-eters en uitbraken van puistjes voorkomen
– De roller zou anti-aging eigenschappen hebben, elasticiteit en glans bevorderen.

Hoe te gebruiken?
De meegeleverde instructies zijn helder. Je moet de roller op een schone huid gebruiken, 2 tot 4 minuten in alle richtingen je gezicht behandelen, daarna je gewenste skincareproduct (liefst serum) gebruiken en daarna alles reinigen. Dit alles in cycli van 5 dagen gebruik, 5 dagen rust en dat 2 maanden lang. Ik kreeg 2 koppen meegeleverd (er miste er 1!): een voor je gezicht en eentje voor je lijf. Ik heb alleen mijn gezicht behandeld. Dit zou simpel, effectief en pijnloos moeten zijn.

Waarom zou dit moeten werken?
Volgens Swiss Clinic wordt er schade aan de huid ‘gesimuleerd’.
Hiermee zou je het natuurlijke genezingsproces van het lichaam een zetje geven waardoor de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd en nieuwe gezonde huidcellen worden gecreëerd.

Wat deed het na 5 dagen gebruik voor mij?
Ik heb de 2 maanden cyclus nog niet doorlopen, laat ik dat eerst gezegd hebben. Ik heb de roller 5 avonden lang gebruikt en heb een aardig idee wat dit product voor je kan doen.

Mjn oordeel
Laat je huid eerst wennen
Het is dat bij mij de kop voor gevoelige huid (0,2mm) ontbrak. Hierdoor ben ik meteen met de 0,5mm kop gestart (de cijfers staan voor de naaldlengte).
Daardoor vind ik wel dat het microneedling niet geheel pijnloos is, ook al kun je zelf bepalen met welke druk je ‘werkt’. Ik kreeg bijvoorbeeld op mijn neus kleine puncties, kleine bloedinkjes. Dat vond ik niet prettig en daarom heb ik mijn neus en voorhoofd om de dag ‘gedaan’ of overgeslagen. Mijn huid is daar blijkbaar best dun. Ook het gedeelte tussen mond en neus vond ik gevoelig.

Microneedling bij een onrustige, gevoelige huid?
Toch vond ik het niet zó vervelend dat ik de behandeling wilde staken. Maar ik kan mij wel voorstellen dat je met een heel (acne) gevoelige huid niet heel blij wordt van het gevoel van de roller. Ik zou de roller niet aanraden als je heel veel last hebt van actieve puistjes of onderhuidse ontstekingen. Voor mijn idee moet de huid iets rustiger zijn om goed te kunnen behandelen.

Skincaregebruik & resultaat
Afhankelijk van de skincare die je gebruikt na het rollen is je resultaat ook anders. Ik heb 2x salicylzuur gebruikt na het rollen, en kreeg daar schilfers van (meer dan normaal!). Ook was de huid veel gevoeliger en roder, gloeiend bijna. Ik denk dat het daarom beter is om tijdens de 5 dagen ‘kuren’ steeds een hydraterend product te gebruiken omdat de toch wel wat beschadigde huid hier behoefte aan heeft. Als je acne hebt kun je dan bijvoorbeeld hyaluronzuur gebruiken, desnoods in combinatie met jojobaolie. Uiteraard heeft Swiss Clinic zelf allerlei bijpassende skincare prouducten.

Conclusie
Wat ik heel prettig vond van de roller, is dat ik echt het gevoel had mijzelf een luxe behandeling te geven. Alsof ik mijzelf elke keer een bezoekje aan de huidtherapeut had bespaard.

Ik heb inderdaad het gevoel dat huidverzorging beter wordt opgenomen, en dat de kleur (doorbloeding) en huidtextuur verbeterd wordt. Ik weet niet hoe dit op de lange termijn zal zijn. Ik ga daarom tot 2 maanden door met testen.

Mijn huid werd wel gevoelig van de roller. Terwijl mijn huid normaal wel tegen een stootje kan. Ik zou dus aanraden met de 0,2mm kop te starten.
Daarnaast zou ik echte acne skincare (bha, benzoylperoxide) dus even ontraden. Je kunt dit wellicht in de ochtenden gebruiken, of ná de 5 dagen kuur weer oppakken.

Ik heb het gevoel dat deze skin roller wel eens heel effectief kan zijn bij de behandeling van littekens en huidvernieuwing. Ik ben enthousiast: aanrader!

Geïnteresseerd?
De Swiss Clinic Skin Roller is o.a. bij LookFantastic.nl te koop. De set die ik gekregen heb kost €91,95. Daarvoor heb je het handvat van de roller en 3 koppen: eentje voor je gezicht, gevoelige huid op het gezicht, en eentje speciaal voor het lijf. Na een behandeling wordt aangeraden je huid sowieso 1 maand met rust te laten. Start je daarna een nieuwe behandeling, zou dit in de ideale situatie met een nieuwe microneedlingkop moeten. Navullingen kosten €19,-. De set wordt in een mooie luxe doos geleverd met helder instructieboekje. Een mooi cadeau voor jezelf of een ander!

Een kijkje in de kit: de Swiss Clinic Skin Roller + 3 koppen